Avopalvelut, Satakunta

Tuotamme Satakunnassa avopalveluja sosiaalihuollon ja lastensuojelun asiakkaille. Palveluvalikoimamme sisältää tukiasumista, jälkihuollon ohjausta, ammatillista tukihenkilötoimintaa, perhetyötä ja tehostettua perhetyötä sekä tapaamispaikkatoimintaa.

Käpylän avopalvelutiimin omavalvontasuunnitelma

 

Tilat

Satakunnassa Käpylän avopalvelujen toimitilat tukiasuntoineen sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien päässä kouluista, liikuntapaikoista ja palveluista Porin keskustan tuntumassa. 18-25 -vuotiaille tarkoitettuja tukiasuntoja on kuusi. Tukiasuminen antaa mahdollisuuden harjoitella rauhassa aikuistumista, vahvistaa arjenhallinnan taitoja tai vanhemmuutta räätälöidyin ratkaisuin. Tukiasuntojen yhteydessä olevassa toimitilassa on hyvät mahdollisuudet yhteiseen tekemiseen ohjaajan kanssa muun muassa ruuanlaiton, pelaamisen, askartelun, pyykkihuollon tai muun ohjatun toiminnan parissa. Viikoittain järjestämme muun muassa jälkihuoltonuorille vertaistapaamisia viikkoruokailuineen, jotka vahvistavat osallisuutta ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Elämänkaarijuhlat ja kalenteripyhät rytmittävät arkeamme.  Kodikkaassa toimintatilassa järjestämme myös tapaamispaikkatoimintaa. Tila on tarvittaessa jaettavissa väliovella kahdeksi erilliseksi tilaksi, joissa molemmissa on keittiö ja wc.

Erityisosaaminen ja menetelmät

Avopalvelutiimimme koostuu sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisista, joilla on osaamista, kokemusta ja ymmärrystä kohdata lasten, nuorten ja perheiden moninaisuus tukien heitä matkalla kohti tulevaa. Ammatillisen osaamisen lisäksi ohjaajiltamme löytyy harrastuneisuutta valokuvaamisen, ruuanlaiton, eri urheilulajien, retkeilyn, hevosten ja musiikin parista. Myös harrastetoiminnan avulla voidaan tukea asiakkaan hyvinvointia sekä auttaa löytämään mielekästä tekemistä.

Toiminta-ajatus

Tarjoamme yksilöllistä tukea ja räätälöityjä ratkaisuja. Olemme kuuntelija, rinnalla kulkija, rohkaisija, mallintaja, neuvoja, valistaja, muistuttaja, huolehtija, käytännön apu, palveluviidakon Tarzan ja lomakehai – avopalveluiden ohjaajasta on moneksi.

Kerromme toiminnastamme mielellämme lisää!