Lastenkodeissa tapahtuuYleinen

Käpylä juhlisti 11-vuotispäivää

1.3.2013 oli meillä Satakunnassa ikimuistoinen päivä. Käpylän lastenkotimme muutti tuolloin lasten kanssa Ulvilan Ravanikodista uusittuihin tiloihin Porin keskustan tuntumaan. Muutto jännitti kovasti, koska siirryimme maalaismaisemista ihan keskusta-alueelle. Käpylä sijaitsee alle kahden kilometrin päässä Porin torilta vanhassa idyllisessä ”kuukkarissa” puutalojen keskellä. Kotiuduimme kuitenkin hyvin ja sovimme sulavasti naapurustoon. Yksitoista vuotta olemme täällä nyt asuneet ja vielä tänä päivänäkään kaikki eivät tiedä, että tässä sijaitsee näin hieno lastenkoti sekä samassa piirissä avopalvelut ja tukiasunnot.

Yhteentoista vuoteen mahtuu paljon erilaisia vaiheita ja muistoja. Teemme tätä työtä sydämellä – lämmöllä ja välittäen. Uskomme, että monelle lapselle ja nuorelle on ollut merkityksellistä asua Käpylässä sekä sen jälkeen mahdollisesti avopalveluidemme tukiasunnossa yli 18-vuotiaana tai jälkihuollon piirissä. Tämän tästä meillä piipahtaa vanhoja nuoria kahvilla moikkaamassa ohjaajia ja kertomassa kuulumisia. Siinä on jotakin todella hienoa.

Yhdessätoista vuodessa meille on tullut paljon perinteitä, joita haluamme myös vaalia. Meillä yhdessä tekeminen ja toimiminen on osallisuutta parhaimmillaan. Perinnettä ovat myös nämä käpykakut. Joka vuosi olemme juhlistaneet synttäreitä samalla tavalla sekä avopalveluissa että lastenkodin puolella juomalla käpykakkukahvit.

Voit tutustua meihin lisää verkkosivuillamme:

Käpylä
Avopalvelut, Satakunta

Lisätietoja:
yksikön johtaja Eija Muuriaisniemi, eija.muuriaisniemi(at)sospro.fi, 050 413 8886
avopalvelupäällikkö Krista Kenttä, krista.kentta(at)sospro.fi, 050 409 1179