YleinenYritysuutiset

Sospron turvallisuuden teemavuosi kantaa hedelmää

Vuoden 2024 aikana olemme juhlineet 20-vuotiasta Sosprota lastensuojelupalvelujen tuottajana, vaalineet ja syventäneet Sospron tarinaa, uskoamme ihmisessä olevaan hyvään ja kyvykkyyttämme sen näkyväksi tekemiseen. Asiakkaidemme yksilölliset tarinat ja kohtaamiset sekä lämpö, välittäminen ja sitoutuminen ovat ohjanneet meitä myös valitsemaan tämän vuoden kehittämisteemaksi turvallisuuden. Turvallisuus tai sen kokemus ei kuitenkaan ole pysyvä tila, vaan tilanteissa ja eri olosuhteissa muuttuva. Siksi olemme lähteneet kehittämään sekä asiakas-, että henkilöstöturvallisuutta kokonaisuutena ja vahvasti toimintakulttuuriimme sidottuna.

Turvallisuus on jokaisen tekemää!

Turvallisuus on meille Sosprossa erittäin tärkeä asia. Tuloksellisen turvallisuuskulttuurin päämääränä on onnistua aikaansaamaan turvallinen kasvuympäristö lapsille, nuorille ja perheille sekä fyysisesti että henkisesti turvallinen työympäristö työntekijöille.

Onnistuminen edellyttää avoimia ja yhdessä auki pureskeltuja turvallisuustavoitteita, systemaattista vaarojen ja uhkien tunnistamista, säännöllistä ja rakenteisiin kuuluvaa riskien arviointia, työympäristön jatkuvaa seurantaa sekä etenkin henkilöstön osaamisen ja vahvuusperusteisen asenteen kehittämistä ja varmistamista yksilö- ja työryhmätasolla. Tässä haluamme onnistua!

Uskallamme sanoa, että moni turvallisuutta varmentava asia on Sosprossa hyvin. Olemme saaneet hienoja onnistumisia turvallisuuskulttuurimme vahvistumisessa. Olemme lähteneet liikkeelle arjesta ja syventäneet yksiköiden vahvuusperusteista työskentelyä konkreettisilla työkaluilla, selkeyttäneet turvallisuuteen liittyviä vastuita ja tehostaneet turvallisuuden seurantaa. Palautetietoinen työskentelymme on vahvistanut asiakkaidemme turvallisuuden kokemusta luottamuksen vahvistumisen kautta. Työskentelyymme liittyvien mittareiden käyttö ja seuranta ovat vahvistaneet vaikuttavaa omavalvontaamme. Valittu suuntamme on selkeyttänyt tilannekuvaamme ja antanut mahdollisuuksia oikea-aikaiseen reagointiin ja toiminnan suuntaamiseen oikeisiin asioihin. Tässä olemme onnistuneet.

Turvallisuuskulttuurin ja -toimenpiteiden edelleen kehittäminen on olennainen osa vaikuttavaa omavalvontaamme ja Sosprossa toteutamme sitä arjen käytäntöjen tasolla yksiköissä sekä koko konsernia koskevien kehittämisteemojen avulla.

Kiinnostuitko? Lue lisää verkkosivuiltamme: Omavalvontaohjelmamme, Toimipisteet .

Lisätietoja:
Laatujohtaja Helena Nyman-Jokinen, helena.nyman-jokinen(at)sospro.fi, p. 040 833 5369