YleinenYritysuutiset

Sospron asuinyksikkö Lehmus aloittaa toimintansa Kangasalla

Meillä Sosprossa kaikki keskittyy lastensuojeluun. Sospron sydän sykkii lapsille, nuorille ja perheille, joiden voimavaroihin ja vahvuuksiin perustuva työskentelymme varmistaa vaikuttavan palvelun asiakkaillemme. Elokuussa 2024 sijaishuollon palvelutarjontamme kasvaa entisestään, kun asuinyksikkö Lehmus aloittaa toimintansa.

Lehmus on osa Sospro Kotaharjun toimintayksikköä. Kotaharju sijaitsee Kangasalla rauhallisella luonnonkauniilla mäntykankaalla, Vesijärven läheisyydessä̈. Kangasalta on vain noin vartin ajomatka Tampereelle.

Sospro Kotaharju

Kotaharjun kasvatustyö on valmentavaa, voimaannuttavaa ja osallistavaa. Kotaharjussa kohtaamme lapsen ratkaisukeskeisin menetelmin ja autamme jokaista lasta löytämään omat vahvuutensa. Näemme lapsessa olevan hyvän ja autamme lasta kokemaan onnistumisia. Avoin, välittävä ja kannustava ilmapiirimme tukee lapsen minäkuvan ja itsetunnon vahvistumista sekä vastuullisuuteen kasvamista. Päivä- ja viikko-ohjelma luovat perustan ennakoitavalle toiminnalle. Kasvamista, vastuun ottamista ja toiminnanohjausta sekä arjen sujumista harjoitellaan yhdessä, lapsen lähtökohdista käsin.

Kotaharjussa panostamme erityisesti perhetyöhön. Se on keskeinen tekijä onnistuneelle sijoitukselle. Näemme lapsen läheiset tärkeinä ja tasavertaisina kasvatuskumppaneina. Työntekijämme rakentavat aktiivista vuorovaikutusta lapsen ja perheen kanssa.

Kotaharjun Lehmus

Lehmus on seitsemänpaikkainen erityistason asuinyksikkö psyykkisesti ja käytöshäiriöillä oireileville, sekä koulunkäynnin tukea tarvitseville 12–17-vuotiaille lapsille.

Lehmus tarjoaa turvallisen ja viihtyisän kasvuympäristön. Tilamme ovat täysin uudet ja erityistason sijaishuoltoa tarvitsevien lasten tarpeisiin suunnitellut. Tilojen ja pihapiirin suunnittelussa yhdistyvät Sospron kahdenkymmenen vuoden sijaishuollon kokemus ja osaaminen sekä uuden kiinteistön innovatiiviset, automatisoidut rakenne- ja turvallisuusratkaisut. Lisäksi Lehmuksen pihapiirissä on Kangasalan sivistystoimen alaisuudessa toimivan Pikkolan koulun erityisopetusryhmä, jossa on kaksi pienryhmää.

Lehmuksen asuinyksikössä työskentelee yhdeksän sosiaali- ja terveysalan ammattilaista. Moniammatillisella henkilökunnalla on usean kymmenen vuoden ajalta kokemusta sijaishuollosta. Lisäksi työryhmällä on vahvaa psykiatrista osaamista.

Voit lukea lisää Sospro Kotahajusta verkkosivuillamme: Kotaharju

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Eki-Jussi Pippola, eki.pippola(at)sospro.fi, p. 050 328 7591