YleinenYritysuutiset

Sospro juhlii tänä vuonna 20-vuotista matkaansa

Tiesitkö, että Sospro on nuori aikuinen? Se täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Sospron toimintaa käynnisteltiin keväällä 2004. Ensimmäiset lapset ensimmäiseen lastenkotiin, Turun Kakskerran saarella sijaitsevaan Merilinnaan, saapuivat kesäkuussa 2004. Yrityksen nimi oli tuolloin CTM Oy Sosiaali- ja terveyspalvelut. Yhtiön perusti hallituksemme puheenjohtaja Tina Mäkelä.

Voi olla, että ei ole yksiselitteistä ajatella, että Sospro täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Osa lastenkodeistamme on toiminut jo yli 20 vuotta. Vanhin lastenkotimme on vuonna 1996 perustettu Mansikkapuisto Hämeenlinnassa. Mansikkapuistolla on toimintahistoriaa jo yli 25 vuotta. Pitkä toimintahistoria on myös Ravanikodin toimintayksiköllä Satakunnassa. Ravanikodin ensimmäinen lastenkoti, Kapteeni, perustettiin Ulvilaan vuonna 2003. Näinkin pitkää toimintahistoriaa lastensuojelupalveluillamme on, sillä 2010-luvulla kasvoimme, kun neljä lastensuojelualan yhtiötä yhdistyivät tarjotakseen entistä vaikuttavampia lastensuojelun palveluita lapsille, nuorille ja perheille.

Palveluverkkomme on kasvanut lastensuojeluyhtiöiden yhdistyessä

Vuonna 2004 perustettu CTM Oy Sosiaali- ja terveyspalveluihin yhdistyivät Lastensuojelulaitos Ravani Oy, Mansikkapuisto Oy ja Sospro Oy vuosien 2017–2018 aikana. Näin toimintamme laajentui Varsinais-Suomesta ensin Satakuntaan sen jälkeen Kanta-Hämeeseen ja Pirkanmaalle. Yhtiöiden yhdistymisen myötä alkuperäisestä yritysnimestä, CTM Oy Sosiaali- ja terveyspalvelut, luovuttiin ja muodostuneen konsernin emoyhtiön nimeksi tuli Sospro Oy vuonna 2019.

Palveluverkkomme kasvu on jatkunut myös 2020-luvulla. Vuonna 2020 laajensimme toimintaamme Kanta-Hämeessä, kun Nuorisokoti Ermi Oy liittyi osaksi Sosprota ja samana vuonna toimintamme laajentui Etelä-Pohjanmaalle ostaessamme Lastensuojeluyksikkö Vaahteramäki Oy:n. Iso joukko eri alueiden ihmisiä on tarvittu rakentamaan Sospro siihen pisteeseen, jossa nyt olemme.

Olemme kasvaneet tuottaaksemme vaikuttavia lastensuojelupalveluita

Yrityksen koon kasvattaminen ei ole ollut Sospron kehityksessä itseisarvo. Olemme tavoitelleet kasvua, jotta olemme saaneet resurssit lähteä investoimaan palveluidemme kehitykseen. Olemme halunneet kehittää palveluverkostoamme ja toteuttaa lastensuojelualalla entistäkin vaikuttavampaa hoito-, kasvatus- ja kuntoutustyötä. Olemme halunneet, että palvelumme vastaavat tilaaja-asiakkaidemme ja lapsien, nuorten ja perheiden tarpeita ja ovat monipuoliset. Palveluverkoston kehittäminen on tarkoittanut muun muassa sijaishuollon yksiköiden, tukiasuntojen ja samassa pihapiirissä olevien useiden koulurakennusten erityissuunnittelua. Vuoden 2017 jälkeen olemme rakentaneet uusia asuinyksiköitä 25 ja uusia kouluja kuusi.

Isompi yrityskoko on mahdollistanut organisaation vahvistamisen uusien rekrytointien avulla ja nykyään meitä sosprolaisia onkin jo yli 400. Yrityksen koko on mahdollistanut investoinnit ammatillisen osaamisemme ja johtamistaitojemme, toimintamalliemme ja tietojärjestelmiemme kehittämiseen. Olemme vuosien aikana yhdessä muodostaneet sosprolaista työtapaa ja yrityskulttuuria.

Tänä vuonna juhlistamme 20-vuotiasta Sosprota

Nykymuotoinen Sospro on yhteisen ponnistuksen erinomainen työnäyte. Tässä kehitystyössä on tarvittu jokaisen sosprolaisen panosta. Olemme pystyneet haastamaan toinen toistamme ja tuomaan yhteiseen kehittämiseen uusia näkökulmia, joista olemme kehittäneet yhdessä parhaat käytännöt ja rakentaneet vahvan yrityksen, jossa kaikki keskittyy lastensuojeluun.

Vietämme 20-vuotisjuhlaa organisaatiossamme ja juhlavuotemme tulee näkymään tänä vuonna eri tavoin myös ulkoisessa viestinnässä. Tervetuloa mukaan seuraamaan ja iloitsemaan! Lisää tietoa löydät juhlavuotemme sivulta: Sospro 20 vuotta.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Teemu Annala: teemu.annala@sospro.fi, p. 040 533 7568