Lastenkodeissa tapahtuuYleinen

Opaalissa on alkanut ihana arki

Meillä Sospron Opaalissa toiminta käynnistyi tammikuussa 2024. Arki on lähtenyt liikkeelle innostuneiden ja osaavien aikuisten toimesta oikein ihanasti. Työmme lähtökohtana on aikuisten välittävä ja lasta kannustava vuorovaikutuksellinen työote. Me työskentelemme PACE-asenteella (Playfullness-Leikkisyys, Acceptance-Hyväksyntä, Curiosity-Uteliaisuus ja Empathy-Myötätunto). Lisäksi työtavassamme näkyy sylin, halin ja kehun voima, jotka kuuluvat meillä lasten arkipäiviin. Näin tarjoamme lapsille välittävän, turvallisen ja kodinomaisen kasvuympäristön.

Olemme erityistason asuinyksikkö 6–12-vuotiaille kehitysvammaisille ja kehitysviiveisille lapsille, joilla voi olla myös autismiskirjon haasteita ja neuropsykiatrista oireilua. Asuinyksikössämme on jo ensimmäiset lapsukaiset ja päivärytmit ovat muotoutuneet pienille asiakkaillemme sopiviksi.

Meillä on osaamista perheiden kanssa tehtävään työhön. Perhetyö muotoutuu jokaisen perheen yksilöllisen tarpeen mukaisesti, vanhemmuutta tukien ja ratkaisukeskeisesti tulevaisuutta suunnitellen. Meillä on täällä pihapiirissä myös koulu, jossa koulunkäynti on mahdollista räätälöidä lapsen tarpeisiin sopivaksi.

Sospron asuinyksikkö Opaali ja askarreltu puuSospron asuinyksikkö Opaali ja lumiukko vuonna 2024Sospron asuinyksikkö Opaali ja lasten leikki vuonna 2024

 

 

 

 

 

 

 

Olemme osa Sospron Pitkäniemen toimintayksikköä ja voit tutustua toimintaamme lisää verkkosivullamme: Pitkäniemi.

Lisätietoja:
yksikön johtaja Katri Lehtonen, katri.lehtonen(at)sospro.fi, 050 585 7832
toiminnanjohtaja Anna Lentolehto, anna.lentolehto(at)sospro.fi, 044 766 8739