Lastenkodeissa tapahtuuYleinen

Kapteenissa asiantuntevaa ja yksilöllistä osaamista neuropsykiatrisesti oireileville lapsille

Tunnetko jo Sospron Kapteenin? Ulvilassa sijaitseva asuinyksikkömme on tarkoitettu neuropsykiatrisesti oireileville, sekä vahvaa koulunkäynnin tukea tarvitseville noin 10–17-vuotiaille lapsille. Meillä Kapteenissa arki muodostuu koulunkäynnistä, elämänhallinnan ja itsesäätelyn harjoittelusta sekä tavallisista arjen askareista.

Pihapiirissämme toimii Ulvilan kasvatus- ja opetustoimen alainen Auroran koulun opetusyksikkö. Pihakoulumme pienryhmissä opiskellaan jokaisen lapsen yksiköllisten tarpeiden ja tavoitteiden mukaisesti. Työryhmämme tekee koulun kanssa tiivistä, päivittäistä yhteistyötä ja yhteisenä tavoitteenamme on lapsen mielen vahvistaminen, peruskoulun suorittaminen ja jatko-opintoihin siirtyminen.

Kapteenissa arkemme on selkeää, ennakoivaa ja johdonmukaista. Pidämme yllä positiivista, vahvuusperustaista arkea, jossa huomioimme pienetkin onnistumiset. Kiinnitämme erityistä huomiota perheyhteistyöhön ja huomaamme vanhemmassa olevan hyvän, jonka tuomme näkyväksi myös lapselle ja vanhemmalle itselleen. Hyvän huomaaminen ja työskentelymme pohjautuu PACE-asenteeseen, jota Sospron arvojen mukainen toiminta vahvistaa.

Johdonmukaisesta arjestamme haluamme nostaa esille toimintapäivät, joita pidämme keskiviikkoisin. Nämä mahdollistavat meillä koko yksikön yhteisen tekemisen lasten kanssa. Lapset saavat itse vaikuttaa toimintapäiviemme sisältöön ja tänä syksynä he ovat olleet innostuneita erilaisista kiipeilyaktiviteeteistä.

Työryhmämme koostuu yhdeksästä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisesta, joilla on vahvaa neuropsykiatrista osaamista. Meillä Sosprossa neuropsykiatrisesti suuntautuneiden yksiköiden työntekijät saavat työkaluja erityisosaamiseensa Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa toteutettavassa Sospro-Akatemiassa. Ammattitaitoisen, joustavan ja ennakkoluulottoman työryhmämme motto on ”Olemme yhdessä ylpeitä Kapteenista!”.

Voit tutustua yksikköömme lisää täällä: Kapteeni .

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Tanja Lundgrén, tanja.lundgren(at)sospro.fi, p. 050 527 9015
Yksikön johtaja Emma Pelkonen, emma.pelkonen(at)sospro.fi, p. 050 309 5638