YleinenYritysuutiset

Asuinyksikkö Terho on vahvistanut Sospron sijaishuollon palveluverkkoa Saloon

Meillä Sosprossa kaikki keskittyy lastensuojeluun. Sospron sydän sykkii lapsille, nuorille ja perheille, joiden voimavaroihin ja vahvuuksiin perustuva työskentelymme varmistaa vaikuttavan palvelun asiakkaillemme.

Tammikuun 2024 lopulla käynnistimme Salossa uuden lastenkodin. Terho on seitsemänpaikkainen erityistason asuinyksikkö neuropsykiatrisesti oireileville, sekä vahvaa koulunkäynnin tukea tarvitseville 10–17-vuotiaille lapsille. Terho sijaitsee rauhallisella pientaloalueella Salossa, Halikossa. Salosta on hyvät kulkuyhteydet niin pääkaupunkiseudulle kuin Turun suuntaan.

Terho tarjoaa turvallisen ja viihtyisän kasvuympäristön, erityistason sijaishuoltoa tarvitsevien lasten tarpeisiin suunnitelluissa, täysin uusissa tiloissa. Yksikön tilojen ja pihapiirin suunnittelussa yhdistyvät Sospron pitkäaikainen sijaishuollon kokemus ja osaaminen sekä uuden kiinteistön innovatiiviset, automatisoidut rakenne- ja turvallisuusratkaisut. Terhon pihapiirissä on myös Salon sivistystoimen alaisuudessa toimiva koulu, jossa toimii kaksi pienryhmää.

Terhon asuinyksikössä työskentelee yhdeksän työntekijää. Henkilöstö koostuu sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista. Moniammatillisella henkilökunnalla on kattava 50 vuoden työkokemus lastensuojelun sijaishuollosta. Henkilökunnalta löytyy erityisosaamista mielenterveys- ja päihdetyöstä, neuropsykiatristen haasteiden hoitamisesta, eläinavusteisesta työskentelystä sekä osaamista monikulttuuriseen työskentelyyn.

Ensimmäiset lapset ovat muuttaneet Terhoon helmikuun aikana. Hiihtolomaviikolla ehdittiinkin jo keilaamaan ja shoppailemaan sekä uskaltauduttiin jopa avantoon. Toiminnallisuus ja yhdessä tekeminen ovat tärkeä osa Terhon arkea.

Terho on osa Sospro Metsätammen toimintayksikköä, joka täydentyy vuoden 2024 aikana, kun myös Latvuksen asuinyksikön toiminta käynnistyy. Kerromme tästä pian lisää!

Voit lukea lisää Terhosta verkkosivuiltamme: Terho

 

Lisätietoja:
toiminnanjohtaja Heidi Vuori, heidi.vuori(at)sospro.fi, 050 564 1910