YleinenYritysuutiset

20-vuotias Sospro Hyvinvointiala HALI ry:n jäsenenä

Sospro täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Juhlistamme vuoden aikana kasvuamme nuoreksi aikuiseksi ja vuosikymmenten mittaista lastensuojelutyötä. Visiomme on olla sosiaalialan ennakkoluuloton edelläkävijä lapsen, perheen ja yhteiskunnan hyvinvoinnin edistäjänä, ja kehitysvuosiemme aikana olemmekin halunneet lisäksi osallistua lastensuojelualan kehittämiseen Suomessa.

Hyvinvointiala HALI ry:n lastensuojelun taustaryhmä

Hyvinvointiala HALI ry on sosiaali- ja terveyspalveluja tuottavien yrityksien ja järjestöjen edunvalvontaorganisaatio ja Sospro on HALI ry:n jäsen. Toimitusjohtajamme Teemu Annala on tällä hetkellä toistamiseen HALI ry:n lastensuojelun taustaryhmän puheenjohtaja. Samassa vastuutehtävässä on toiminut myös hallituksemme puheenjohtaja ja Sospron perustaja Tina Mäkelä.

Hali ry:ssä lastensuojelun taustaryhmästä on vastannut vuosien ajan johtava elinkeinoasiantuntija Aino Närkki. Nyt yhteinen lastensuojelualankehitystaipaleemme on päättynyt Ainon siirtyessä nauttimaan hyvin ansaituista eläkepäivistä. Tämän muutoshetken äärellä haluamme kuulla ja jakaa Ainon ajatuksia lastensuojelusta ja kysyä, millaisena toimijana hän näkee 20-vuotiaan Sospron.

Hyvinvointiala HALI ry:n johtava elinkeinoasiantuntija Aino Närkki.

Hyvinvointiala HALI ry:n johtava elinkeinoasiantuntija Aino Närkki

Sospro jäsenenä

Sospro on tullut Ainolle tutuksi HALI ry:n lastensuojelun taustaryhmän vuosien aikana. Jäsenyrityksenä hän kuvailee Sosprota ”ajassa eläväksi” ja ”rohkeasti eteenpäin katsovaksi”. Hän kiteyttää: ”Sosprossa näkyy ajanmukaisuus, positiivisuus ja asiakaslähtöisyys. Sospro on nykyaikaisesti toimiva organisaatio, joka ei ole jämähtänyt mihinkään. Sospro on tarttunut haasteisiin sellaisina aikoina, joina lastensuojelun asiat eivät ole taloudellisesti helppoja.”. Asiakasnäkökulmasta Aino pohtii: ”Hyvällä tavalla ajatte lasten asiaa. Teette asiantuntemuksella ja hötkyilemättä raskastakin arkityötä.”.

Nuoren aikuisen Sospron kasvusta Aino havainnoi: ”Sospro on kasvanut sillä tavalla vahvaksi, että se pystyy vastaamaan hyvinvointialueiden kautta tuleviin haasteisiin. Onhan se niin, että kun on useita yksiköitä, niin kyllä osaamistakin kertyy.”. Yrityksemme koon kasvattaminen ei olekaan ollut 20-vuotisessa kehityksessämme itseisarvo. Olemme tavoitelleet näiden vuosien aikana kasvua, jotta olemme saaneet resurssit lähteä investoimaan palveluverkostomme monipuolistamiseen ja toteuttaaksemme lastensuojelualalla entistäkin vaikuttavampaa hoito-, kasvatus- ja kuntoutustyötä. Isompi yrityskoko on mahdollistanut rekrytoinnit organisaatiomme vahvistamiseksi ja investoinnit ammatillisen osaamisemme ja johtamistaitojemme, toimintamalliemme ja tietojärjestelmiemme kehittämiseksi. Näillä kehitystoimenpiteillä olemme halunneet varmistaa, että palvelumme vastaavat tilaaja-asiakkaidemme ja lapsien, nuorten ja perheiden tarpeita.

Saatesanat 20-vuotiaalle

Lopuksi kysyimme Ainolta, mitä hän haluaisi sanoa 20-vuotiaalle Sosprolle. Näin hän meille vastasi:

Jatkakaa valitsemallanne tiellä. Olette ehdottoman tärkeä toimija Suomen lastensuojelun kentässä.

Toivon teille kestävyyttä. Tämä työ on maraton. On parempia aikoja ja huonompia aikoja, mutta niistä selvitään. Te olette jo hyvässä vauhdissa ja teillä on annettavaa, niin antakaa. Lapset ja nuoret ovat se tärkein, mitä meillä tässä yhteiskunnassa on ja te teette työtä heidän eteen. Voiko sen merkityksellisempää työtä olla? Se on ihan keskeisin asia.”.

Me sosprolaiset lupaamme jatkaa rohkeasti. Sospron sydän kertoo meille tärkeistä asioista – lämmöstä ja välittämisestä. Me olemme lapsia, nuoria ja perheitä varten nyt ja tulevaisuudessa.

Lisätietoja:
kehityspäällikkö Elina Ikäläinen, elina.ikalainen(at)sospro.fi, p. 050 469 8282Sospro 20-vuottajuhlavuoden logo vuonna 2024

Tämä uutinen on osa Sospron 20-vuotisjuhlavuoden aikana toteutettavaa 20 tarinaa -sarjaa. Löydät kaikki tarinamme vuoden 2024 aikana Sospro 20 vuotta -sivulta.