YleinenYritysuutiset

20-vuotiaassa Sosprossa hyvä kasvaa hyvällä

Sospro on täyttänyt tänä vuonna 20 vuotta. Juhlistamme vuoden aikana kasvuamme nuoreksi aikuiseksi ja vuosikymmenten mittaista lastensuojelutyötä. Työmme ytimen olemme kuvanneet Sospron logossa ja Sospron tarinassa. Logossamme sydän kertoo meille tärkeistä asioista – lämmöstä ja välittämisestä. Uskomme ihmisessä olevaan hyvään, näemme pintaa syvemmälle ja tuemme hyvää. Se rakentaa luottamusta ja toivoa – mieli vahvistuu. Tämä on työmme ydin.

Vuoden 2024 aikana olemme vahvistaneet kykyämme nähdä ja tukea hyvää. Olemme toteuttaneet Huomaa Hyvä! Sosprossa -prosessin, joka on sisältänyt esihenkilöillemme yhteisiä koulutuspäiviä ja harjoittelua sekä oppimista jokaisessa yksikössämme koulutuspäivien välillä. Prosessimme tavoitteena on ollut kehittää hyvän tukemista ja tätä kautta asiakkaidemme ja henkilöstömme henkilöturvallisuutta.

Hyvän huomaamisen vahvistaminen

Huomaa Hyvä! Sosprossa -prosessissa koulutus- ja yhteistyökumppaninamme on ollut Positive Learning Oy:n Kaisa Vuorinen ja Mari Thure. Positiivisen pedagogiikan koulutusten tuominen varhaiskasvatus- ja koulumaailmasta lastensuojelualalle oli uusi asia. Erityisopettaja ja kouluttaja Mari Thure kertoo koulutuksen sopineen erinomaisesti lastensuojeluun ja Sosprolle: ”Teidän väkenne oli jo lähtökohtaisesti taitavaa ja hyvän puolella. Uskoisin, että sinne oli helppo istuttaa lisää. Oli hirveän luonteva ja kiva vastaanotto.”. Kouluttajat tutustuivat yhteistyön aikana myös Sospron arvoihin ja PACE-asenteeseen. ”Kaikkeen tähän tämä sopii hyvin. Lapsien pitää oppia ystävällisyyttä, myötätuntoa, kiitollisuutta ja rohkeutta. He näkevät sitä aikuisten toiminnassa ja saavat palautetta itsestään. Kun eletään näin, hyveiden ja vahvuuksien kautta, voidaan tehdä arvoja todeksi.”, Mari jatkaa.

Mari kertoo myös, että Sospron tavoittelemaa henkilöturvallisuuden muutosta oli havaittavissa Huomaa hyvä! Sosprossa -prosessin aikana. Kouluttajat kuulivat osallistujilta kehityksestä koulutusten ja kohtaamisten aikana. Lisäksi yhdessä Sospron kanssa katsottiin turvallisuuden mittareita, kuten sijaishuollon rajoitustoimenpiteiden vähentynyttä määrää.

Huomaa hyvä Sosprossa! -kouluttajat Mari Thure, Matti Kauppi, Helena Nyman-Jokinen, Kaisa Vuorinen vuonna 2024

Positive Learning Oy:n Mari Thure, Sospron Matti Kauppi ja Helena Nyman-Jokinen, sekä Kaisa Vuorinen Huomaa hyvä! Sosprossa -koulutuspäivässä

Saatesanat 20-vuotiaalle Sosprolle

Koulutusten päättäytyä syyskuussa 2024 Mari summaa: ”Tämä oli työelämäni yksi hienoimmista jutuista. Tämä on mun sydämen asia – lapset ja nuoret. Etenkin ne lapset ja nuoret, joilla elämä ei ole antanut tasapuolisesti eväitä ja mahdollisuuksia. Tämä oli mun arvojen mukaista ja oli ihanat koulutukset.”.

Sosprolla jatkamme hyvän tukemisessa kehittymistä. 20-vuotiaan Sospron kehittymiselle saatesanoiksi Mari kiteyttää: ”Koko elämä on kasvamista eli aina voi kasvaa ja viisastua. Siitä, että aikuiset jaksavat tehdä yhteistyötä, keskustella ja jakaa kokemuksia ja ovat valmiita tarkastelemaan kokemuksiaan, omia näkökulmiaan ja tunnelmiaan, tunteitaan ja ajatuksia, kannattaa pitää kiinni. Siihen teillä on tosi hyvä kyky.”. Tästä me Sospron aikuiset pidämme kiinni, tuemme hyvää lapsissa, nuorissa ja perheissä ja edistämme hyvinvointia yhteiskunnassa. Sospro 20-vuotisjuhlavuoden logo vuonna 2024

Lisätietoja:
Kehityspäällikkö Elina Ikäläinen, elina.ikalainen(at)sospro.fi, p. 050 469 8282

Tämä uutinen on osa Sospron 20-vuotisjuhlavuoden 20 tarinaa -sarjaa. Juhlistamme vuoden 2024 aikana kasvuamme nuoreksi aikuiseksi ja vuosikymmenten mittaista lastensuojelutyötä. Löydät kaikki sarjan julkaisut täältä: Sospro 20 vuotta .