YleinenYritysuutiset

Erityistason asuinyksikkö Opaali aloittaa toiminnan tammikuussa 2024

Meillä Sosprossa kaikki keskittyy lastensuojeluun ja työmme perusta on uskomme ihmisessä olevaan hyvään. Tarjoamme monipuolisia ja vaikuttavia palveluita lapsille, nuorille ja perheille toimien hyvinvointialueiden kumppanina. Tammikuussa 2024 sijaishuollon palvelutarjontamme kasvaa entisestään, kun asuinyksikkö Opaali aloittaa palvelutoiminnan.

Opaali on erityistason asuinyksikkö 6–12-vuotiaille kehitysvammaisille, kehitysviiveisille, autismiskirjon ja neuropsykiatrisesti oireileville lapsille. Opaalin arki perustuu lapsilähtöiseen ja kuntouttavaan työskentelyyn. Jokaisella lapsella on yksilöllinen päiväohjelma, joka muodostuu kodinomaisista perustoiminnoista ja yhdessä tekemisestä, jossa lapsen tuen tarve otetaan huomioon erilaisin menetelmin ja tukitoimin. Opaalissa aikuinen kulkee vahvasti lapsen rinnalla joka hetki. Huomioimme lapsen lisäksi koko hänen perheensä. Opaalissa näemme, että avoin ja luottamuksellinen perheyhteistyö on keskeinen tekijä onnistuneelle sijaishuollolle.

Erityistason asuinyksikkö Opaalissa on:

  • Lastensuojelun moniammatillinen tiimi, jossa toimintaterapeutti on mukana arjen kuntoutustyössä.
  • Vahvasti lasten arkea tukeva henkilöstömitoitus.
  • Koulu pihapiirissä.

Opaali sijaitsee Pirkanmaalla Pitkäniemen toimintayksikössä, jossa ovat myös asuinyksikkömme Safiiri, Topaasi ja Rubiini. Voit lukea lisää Opaalista ja toimintayksiköstä verkkosivullamme: Pitkäniemi.

Kiinnostuitko? Kerromme mielellämme lisää ja autamme löytämään parhaan palvelun lapselle ja perheelle.

Lisätietoja:
toiminnanjohtaja Anna Lentolehto, anna.lentolehto(at)sospro.fi, 044 766 8739