Ermissä vappua on juhlittu tänä vuonna jo etukäteen. Tällä viikolla Sarastuksessa vappua juhlittiin sunnuntaina. Ohjelmassa oli perinteisten vappuherkkujen valmistelua, yhteinen ruokailu ja hauskaa yhdessäoloa lapsille ja aikuisille. Lapset nimesivät Sarastuksen vappujuhlan ’’pikkuvapuksi’’. Lapsille juhlaperinteet ovat mieluisia ja Sarastuksessa olikin tarjolla esimerkiksi perinteisiä itse paistettuja munkkeja, perunasalaattia sekä nakkeja.
Usvassa juhlittiin vappua niin ikään etukäteen, kun yhteisen vappuruokailun äärelle asetuttiin tiistaina. Vappuun valmistauduttiin jo hyvissä ajoin, kun lapset saivat koristella simapullot ja yhdessä ohjaajien kanssa valmistettiin sima.
Ermissä juhlapyhiä juhlitaan tyypillisesti jo ennen varsinaista juhlapäivää, sillä suurin osa lapsista ovat pidemmillä kotiharjoitteluilla. Varsinaista vappupäivää Ermissä on perinteisesti juhlittu asuinyksikölle jäävien lasten kanssa vappubrunssin merkeissä. Lapsilla on myös mahdollisuus saada vappupallo ja ikään katsomatta tämä on tärkeä osa vappua lapsille.
Ermin työryhmillä on poikkeuksellisen pitkä työhistoria, sillä suuri osa työntekijöistä on työskennellyt yhdessä jo useampia vuosikymmeniä. Työryhmän jäsenet ovat toisilleen kuin perheenjäseniä ja se välittyy kaikkeen tekemiseen. Juhlapyhiin liittyy tyypillisesti jo pitkään toistuneita perinteitä ja toisaalta esimerkiksi työvuorolistaa suunnitellessa taitavimmat munkinpaistajat on huomioitu vappuakin ajatellen.
Ermin väki toivottaa kaikille iloista vappua!