Yleinen

Sospron hyvän huomaajat mukana Valtakunnallisilla lastensuojelupäivillä Tampereella

Vuoden 2024 Valtakunnalliset lastensuojelupäivät pidettiin 8.–9.10. Tampereella teemalla Välitä ja Vaikuta. Lastensuojelun palveluiden ja ylipäätään lasten, nuorten ja perheiden palveluiden vaikuttavuudesta on paljon puhetta ja paljon on yritetty myös tehdä, jotta ymmärtäisimme paremmin, miten voisimme lisätä yhteiskunnassamme hyvinvointia kustannustehokkaasti. Lastensuojelun ammattilaisina ymmärrämme ennaltaehkäisevien ja helposti saavutettavien palvelumuotojen merkityksen, mutta samalla Valtakunnallisilla lastensuojelupäivillä kuului vastakkainasettelun ilmapiiristä huolestuneita ääniä. Palvelujärjestelmän muutokset, vielä kehittyvät toimintamallit, sopeuttamistoimet ja yleinen epävarmuus tulevaisuudesta luovat jännitteitä ja kuormittavuutta. Tässä monimutkaisessa tilanteessa tarvitsemme toimialallemme laaja-alaisempaa ymmärrystä ja seurantatietoa päätösten vaikutuksista. Tarjolla ei ole pikavoittoja.

Miittaamme palveluidemme vaikuttavuutta

Ollaksemme osa ratkaisua, olemme Sosprolla kehittäneet jo useamman vuoden ajan palautetietoista työskentelyä, jonka avulla pystymme tuottamaan tietoa toiminnastamme ja sen vaikuttavuudesta. Mittarimme kertovat meille, miten olemme työssämme edistyneet ja onnistuneet ja millaista vaikutusta olemme asiakkaamme kokemana saaneet. Mittarimme kertovat meille, mitä työskentelyssämme pitää muuttaa ja tarkentaa, parantaa tai vahvistaa.

Välittäminen – meille tärkeä asia

Tämän vuoden isoin kehitysprojekti Sosprolla on keskittynyt Valtakunnallisten lastensuojelupäivien toiseen teemaan eli välittämiseen. Aloitimme keväällä Huomaa Hyvä! Sosprossa -prosessin, joka on vahvistanut Sospron vahvuusperustaista ydinosaamista ja turvallisuuskulttuuriamme. Sospron hoito-, kasvatus- ja kuntoutustyön ytimeksi on vakiintunut hyvän huomaamisen toimintatavat ja olemme virallisesti julistautuneet työssämme hyvän huomaajiksi.

Sospron hyvän huomaajat jakoivat lastensuojelupäivillä ajatuksiaan ja kokemuksiaan muiden lastensuojelun ammattilaisten kanssa ja yhteinen jaettu kokemus vahvisti, että olemme valinneet oikean tien. Sospron sydän kertoo välittämisestä ja hyvän tukemisesta, ja sen mukaisesti olemme valinneet työmme ytimeksi vahvuudet, onnistumiset ja hyväksynnän. Näemme, että osallisuutta vahvistava palautetietoinen työskentelymme lisää yksilöllisyyttä ja luottamusta ja alkaa näin vaikuttamaan hyvinvointia lisäävästi. Työskentelymme on kohti tulevaisuutta, ymmärtäen menneisyyden. Varmistamme, että jokaisella on mahdollisuus onnistua, kun olemme sinnikkäitä ja välitämme.

Kiinnostuitko, kerromme mielellämme lisää.

Lisätietoja:
Laatujohtaja Helena Nyman-Jokinen, helena.nyman-jokinen(at)sospro.fi, p. 040 833 5369