YleinenYritysuutiset

Sosiaalityöntekijät kokevat Sospron palvelut hyödyllisiksi lapselle ja nuorelle

Meillä Sosprossa kaikki keskittyy lastensuojeluun. Tarjoamme monipuolisia ja vaikuttavia lastensuojelupalveluita lapsille, nuorille ja perheille. Visiomme on olla sosiaalialan ennakkoluuton edelläkävijä lapsen, perheen ja yhteiskunnan hyvinvoinnin edistäjänä.

Työmme lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin edistämiseksi on suunnitelmallista ja tavoitteellista. Työskentelyämme ohjaavat asiakkaiden yksilölliset tarpeet sekä kokemus palvelustamme. Pyydämme säännöllisesti palautetta palvelustamme lapselta, vanhemmalta ja sosiaalityöntekijältä asiakaskokemuskyselyllä.

Palautteen perusteella seuraamme, miten kunkin asiakasryhmän kokemus palvelumme hyödyllisyydestä kehittyy. Asiakkaidemme näkökulmasta palautekäytäntömme on heidän äänensä ja kokemuksensa kunnioittamista. Sosiaalityöntekijöiden kanssa tämä mahdollistaa tiiviin ja luottamukseen perustuvan yhteistyökumppanuuden, jonka keskiössä on lapsi, nuori ja perhe. Tietoisuus osallistavasta työskentelystämme, työntekijämme työtavan muokkautumisesta sopivaksi ja luottamus toistuvasta kuulluksi tulemisesta vahvistavat Sospron henkilöstön ja sosiaalityöntekijöiden yhteistyötä.

Sosiaalityöntekijät ovat kokeneet vuoden 2024 ensimmäisen kvartaalin aikana sijaishuollon palveluidemme hyödyllisyyden lapselle olevan arvosanaltaan 9,2 ja avopalveluidemme hyödyllisyyden nuorelle arvosanaltaan 9,4. Toisella kvartaalilla antamanne palautteet olivat 9,0 ja 9,7. Nämä ovat keskiarvoja, jotka raportointijärjestelmämme laskee asteikolla 1–10 antamistanne arvioista.

Olemme ilahtuneita näistä arvioista ja aina uteliaita saamamme palautteen äärellä. Esitimmekin lisää kysymyksiä asiakaskokemuksesta Pirkanmaan hyvinvointialueen Lastensuojelun asiakasohjaus Luotsin sosiaalityöntekijä Susanna Salolle. Kysyimme, millaisena yhteistyökumppanina hänelle tutut Sospron Pirkanmaalla sijaitsevat sijaishuollon asuinyksiköt näyttäytyvät. Näin hän meille vastasi:

”Aina ystävällinen palvelu, palveluhenkisyys.”

”Asiakasohjaus on avointa ja asiantuntevaa. Annetaan rehellinen arvio yksikön työryhmän osaamisesta. Meille sanotaan heti, jos yksikkö ei ole sopiva lapselle. Toisaalta on rohkeutta ottaa vastaan haastavampi nuori.”

”Kaikkinensa olemme erittäin tyytyväisiä Pirkanmaan yksiköihin ja käytämme niitä aktiivisesti.”

Sijaishuollon yksikkömme ja avopalveluiden tiimit hyödyntävät saamansa palautteen ja ovat valmiina vastaamaan moninaisiin lastensuojelun asiakastarpeisiin tiedolla, taidolla, lämmöllä ja tarvittavalla asenteella.

Kiinnostuitko? Kerromme mielellämme lisää. Yhteystietomme löydät verkkosivultamme: Toimipisteet .

Lisätietoja:
Aluejohtaja Risto Iskala, risto.iskala(at)sospro.fi, 050 528 7319