Lastenkodeissa tapahtuuYleinen

Kouluvuosi päättyy Takahuhdin pihakoulussa

Koulut ovat päättymässä ja aurinkoiset toukokuun päivät vievät täällä Takahuhdissa sekä lasten että aikuisten ajatukset jo kesän menoihin. Viikonloppuna nautimme oppilaitosten kesälomakauden alkamisesta ja juhlistamme peruskoulun päättötodistuksia. Meillä Takahuhdin Ylätalossa ja Alatalossa asuu nuorisoikäisiä lapsia ja jokaisen lapsemme kohdalla on tavoitteena peruskoulun käyminen tai peruskoulun jälkeisten opintojen edistyminen.

Pihapiirissämme toimii Tampereen kaupungin Puisto-koulukokonaisuuteen kuuluva Varsapuiston koulutalo. Pihakoulussamme opetuksesta vastaa kaksi erityisopettajaa ja kaksi koulukäynnin ohjaajaa. Teemme heidän kanssaan tiiviisti yhteistyötä. Otamme huomioon lapsen yksilöllisyyden ja varmistamme yhdessä lapsen opintojen sujuvaa etenemistä. Meillä on tässä Takahuhdin lähialueella useita oppilaitoksia, joiden kautta on mahdollista löytää hyviä opiskelu- ja kouluttautumisvaihtoehtoja myös peruskoulun päättötodistuksen saamisen jälkeen.

Pihakoulustamme, peruskoulun merkityksestä ja koulun jälkeisestä ajasta lapsemme pohtivat näin:

”Olen käynyt koulussa nyt tosi hyvin ja etenkin tehnyt koulussa tehtäviä, enkä vain ollut.  Se, että koulu on lähellä auttaa. Opettajat ja ohjaajat ovat mukavia ja saan paljon enemmän apua kuin aiemmin. Päättötodistusta pidän tärkeänä ja aion amikseen tai turvallisuusalalle.”

T. 15 v.

 

”Olen käynyt koulua paljon paremmin kuin ennen. Koulussa parasta on musaluokka. Koulun pihassa olo helpottaa kuluun lähtemistä ja jos oma vointi on heikko, niin opettaja tulee asumisyksikköön auttamaan ja antamaan tehtäviä. Opettajat ja ohjaajat ovat mukavia ja sopivan tiukkoja.”

E. 16 v.

 

”Opiskelu onnistuu paremmin täällä, koska koulu on pihassa. Opiskelu on helpompaa, koska apua saa opettajilta ja ohjaajilta enemmän. Aikuiset ymmärtävät, että vaikka meillä on syymme olla lastenkodissa, niin me ollaan ihan ok tyyppejä. Eli opet on ihan jeboja! Täällä ollessani oon käynyt paljon enemmän koulussa. Pidän peruskoulun suorittamista tärkeänä ja jatkan sitten opintoja amikseen.”

H. 15 v.

 

”Käyn koulua nyt paljon enemmän. Koulussa ei oo niin tiukkaa, ku on pienet ryhmät. Koulun pihassa on auttanut etenkin siihen, että meen oikeasti kouluun. Aion tuva-opintojen kautta lukioon ja sitten oikikseen.”

J. 15 v.

 

”Ennen tänne tuloo en käynyt pariin vuoteen ollenkaan koulussa. Nyt oon käynyt joka päivä ja mukavaa on ollut. Lyhyt matka auttaa ja se, että opet on mukavia. Koulunkäyntiä auttaa mulla myös se, että nyt on enemmän energiaa, koska nukun tarpeeksi ja saan kunnolla syödä. Peruskoulu on tarpeeksi tärkeä, että käyn sen ja pääsen sit amikseen.”

M. 15 v.

 

”Pihakoulu on ollut tosi hyvä minulle. En käynyt aiemmin koulua oikein ollenkaan, mutta nyt sain peruskoulun päättötodistuksen. Minua auttoi se, että ryhmä on pieni ja saa rauhassa tehdä omia kouluhommia. Aikuisilla on paljon enemmän aikaa jokaiselle oppilaalle. Ja on paljon matalampi kynnys mennä kouluun, kun se on pihassa. On tosi kiva, kun sain peruskoulun suoritettua, eikä siitä tarvi ressata enää. Hain opiskelemaan lähihoitajaksi, toivottavasti pääsen. Kesällä olen kesätöissä vanhuksia hoitamassa sairaalassa.”

J. 17 v.

 

Takahuhdista onnittelemme kaikkia päättötodistuksen saavia ja opiskeluvuoden päättäviä!

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Liisa Sillanpää, liisa.sillanpaa(at)sospro.fi, p. 050 444 0924