YleinenYritysuutiset

Kehitimme palveluita asiakaslähtöisesti Sosprossa vuonna 2023

Vuosi 2023 oli Sosprolle laatujärjestelmän ja asiakaslähtöisten toimintamallien toimeenpanovuosi. Jatkoimme palautetietoisen työskentelyn jalkautusta ja asiakkaan osallisuuden vahvistamista. Asiakaskokemus- ja toimintakykymittareiden käyttö otettiin osaksi omaohjaajatyöskentelyä ja palveluidemme vaikutusten arviointityöskentely systematisoitui.

Toteutimme vuoden 2023 aikana omavalvontaohjelman toimeenpanon. Laatu- ja poikkeamahallintajärjestelmien laaja-alainen hyödyntäminen työssäoppimisessa kehittyi ja yksikkökohtaiset omavalvontasuunnitelmat uudistettiin laatujärjestelmän rakenteisuutta hyödyntäen, mikä varmistaa dokumenttien reaaliaikaisen ajantasaisuuden. Johtamisessa jatkoimme lähijohtamisen toimintamallien (Blanchardin SLII) jalkauttamista ja kehityimme yksiköiden toimintasuunnitelmien aikaisempaa vahvemmassa linkityksessä arjen tekemiseen ja johtamisen rakenteisiin.

Vahvistimme palveluverkostoamme

Vuoden 2023 aikana palveluverkostomme vahvistui, kun Nokialla sijaitsevan Kankaantaan neljäs asuinyksikkö käynnistyi helmikuussa. Kangasalla sijaitseva Kotaharju siirtyi kokonaan uusiin, käyttötarkoitukseen rakennettuihin tiloihin tammikuussa. Samaan pihapiiriin valmistui myös Kangasalan sivistystoimen alainen, kolmen pienopetusryhmän opiskelun mahdollistava upea koulu. Kotaharjun kolmas asuinyksikkö, Leppä, avautui huhtikuussa. Kankaantaan ja Kotaharjun erityisosaamista on käytöshäiriöillä oireilevien ja psyykkisten haasteiden kohtaaminen.

Elokuussa avautui Janakkalassa Kiipulan alueella Tähkä, joka on seitsemänpaikkainen erityistason asuinyksikkö. Tähkässä työskennellään lasten kanssa, joilla on lievää kehitysvammaa, kehitysviivettä tai neuropsykiatrisia haasteita. Vuoden lopulla oli valmistelut myös pitkällä ja rekrytoinnit tehty Nokian Pitkäniemessä sijaitsevan Opaalin ja Salossa sijaitsevan Terhon asuinyksiköiden käynnistämiseen. Molemmat yksiköt käynnistyivät tammikuussa 2024. Avopalveluissa vahvistimme viime vuoden aikana erityisesti perhetyön ja arviointiyömme osaamista sekä monipuolisempaa palvelukykyä.

Henkilöstömme yhteystiedot ja toimipisteidemme esittelyt löydät näiltä verkkosivuiltamme: Yhteystiedot, Toimipisteet

Sospron tarina kertoo uskosta ihmisessä olevaan hyvään

Vuoden 2023 aikana kirkastimme myös Sospron tarinan:

Sosprossa olemme lapsia, nuoria ja perheitä varten.

Sospron sydän kertoo meille tärkeistä asioista – lämmöstä ja välittämisestä. Sydämen oikea puoli symboloi jokaisen omaa tarinaa ja sen kerroksellisuutta puun vuosirenkaan tavoin.

Uskomme ihmisessä olevaan hyvään. Näemme pintaa syvemmälle ja tuemme hyvää. Se rakentaa luottamusta ja toivoa – mieli vahvistuu. Tämä on työmme ydin.

Visiomme on olla sosiaalialan ennakkoluuton edelläkävijä lapsen, perheen ja yhteiskunnan hyvinvoinnin edistäjänä. Voit tutustua meihin lisää verkkosivuillamme täällä: Tietoa meistä .

Toivomme jokaiselle onnistuvaa vuotta 2024!

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Teemu Annala, teemu.annala(at)sospro.fi, 040 533 7568