YleinenYritysuutiset

Hyvän huomaamisella on merkitys

Mitä tulee paikalle, kun sinä tulet paikalle?

Sospron tarinan ytimessä on usko ihmisessä olevaan hyvään, jonka me ammattilaiset osaamme työssämme kaivaa esiin, vahvistaa ja valjastaa lapsen, nuoren ja perheen hyvinvoinnin edistäjäksi. Hyvään uskominen ei kuitenkaan itsessään tai sattumanvaraisena synnytä hyvinvointia, mutta hyvän huomaaminen, sen tietoinen sanoittaminen ja rakenteisiin sisältyvä vahvistaminen kyllä alkaa vaikuttamaan. Tähän me uskomme ja siksi aloitimme Sosprossa tällä viikolla matkan Hyvän huomaamiseen.

Matka Hyvän huomaamiseen lähtee minusta itsestäni ja löytää merkityksen niin omasta, kuin muidenkin onnistumisista. Teemme matkaa vahvuuksien kautta mielen rauhoittumiseen ja hyvinvointiin, josta lapset, nuoret ja perheet hyötyvät. Hyvän ja meissä jokaisessa olevien vahvuuksien valjastaminen systemaattiseksi työkaluksemme on luonteva osa Sospron tarinaa ja toimintakulttuuriamme, siksi haluamme kehittää lastensuojelutyötämme yhä vahvemmin ja tietoisemmin hyvän kautta. Emme näe muuta tietä yhteyteen ja onnistumiseen.

Matkamme oppaina toimivat Huomaa Hyvä! -työkalun kehittäjä ja Positive Learning Oy:n toimitusjohtaja Kaisa Vuorinen yhteistyökumppaninsa Mari Thuren kanssa. Yhdessä olemme rakentaneet kehityspolun, jossa jokainen sosprolainen on merkityksellinen. Hyvän huomaaminen lähtee meistä jokaisesta, toinen toisistamme ja yhdessä oppien. Vain yhdessä ja toisten silmien kautta voimme kukoistaa. Rakennamme positiivisen palautteen kautta hyvinvoivia ammattilaisia ja heidän vahvuuksistaan koostuvia työryhmiä, jotta he pystyvät tukemaan, ohjaamaan ja huomaamaan jokaisessa asiakkaanamme olevassa lapsessa, nuoressa ja vanhemmassa olevan hyvän.

Uskomme, että hyvän huomaamisen ja osoittamisen kautta avautuu luottamus, yhteistyö, uskallus ja toivo. Siksi uskomme tarinaamme ja ihmisessä olevaan hyvään!

Matkamme ensimmäinen askel otettiin innosta puhisten Tampereella maanantaina 11.3.2024 koko esihenkilöstömme voimin.

Lisätietoja:
Laatujohtaja Helena Nyman-Jokinen, helena.nyman-jokinen(at)sospro.fi, 040 833 5369
Kuntoutusjohtaja Matti Kauppi, matti.kauppi(at)sospro.fi, 050 404 5144