YleinenYritysuutiset

Sospron juhlakalut juhlatuulella Tampereella

Me Sosprossa haluamme huomioida pitkään yhtiössä työskennelleitä osaajia. Käynnistimme tänä vuonna vuosittain toistuvan perinteen, että viiden vuoden välein tasavuosia (5, 10, 15, jne. vuotta) Sosprossa olleita työntekijöitä muistetaan. Muistaminen tarkoittaa yhteistä juhlalounasta ja 500 euron kertapalkkiota seuraavan palkanmaksun yhteydessä. Juhlalounas matkoineen nautitaan palkallisena työaikana.

Järjestimme ensimmäisen juhlalounaan perjantaina 16. syyskuuta Tampereella Finlaysonin Palatsissa. Kulttuurihistoriallisesti merkittävä ja toteutukseltaan hulppea rakennus tarjosikin tarkoitukseensa juuri oikeat puitteet sosprolaisten juhlapäivälle.

Juhlan huomionosoitukseen oikeutettuja sosprolaisia on yhteensä 55, joista paikalla oli 44. Pisimmät työsuhteet Sosprossa ovat jo lähes 20 vuoden mittaisia ja noin kahdellakymmenellä työsuhteen kesto on yli kymmenen vuotta.

Alkumaljojen ja kolmen ruokalajin juhlamenun lisäksi nautimme hyvästä seurasta ja vaihdoimme kuulumisia. Iltapäivän aikana muistelimme myös menneitä ja mietimme, mikä työryhmistä tekee erityisen, missä ihmiset viihtyvät. Useammassa puheessa tärkeänä asiana korostui kokemus tunteesta, että saa olla oma itsensä. Työryhmät, joissa on keskinäinen kunnioitus, tekemisen meininki ja hurtti huumori, lupaavat työsuhteille pitkää ikää.

Toimitusjohtaja Teemu Annala muisteli juhlapuheessaan kolmen vuoden takaista oppia, jonka filosofi, tutkija ja tietokirjailija Frank Martela tarjoili Sospron esihenkilöpäivillä. Martelan mukaan työn merkityksellisyys rakentuu neljästä peruspilarista:

  • vapaaehtoisuus eli autonomia päättää miten työn tekee ja mahdollisuus vaikuttaa myös siihen, mitkä päämäärät ovat tavoittelemisen arvoisia,
  • kyvykkyys eli tunne, että pystyy hyödyntää osaamistaan ja toisaalta tunne, että pystyy oppimaan uutta ja kehittyy,
  • yhteisöllisyys eli tunne kuulumisesta johonkin, tunne hyväksytyksi tulemisesta juuri sellaisena mitä on ja tunne, että välitetään, ja
  • hyvän tekeminen eli tunne, että työllä on myönteinen vaikutus ihmisiin ja ulkopuoliseen maailmaan.

Lastensuojelu ja Sospro työyhteisönä tarjoaa hyvät puitteet työn merkityksellisyyden kokemuksen vahvistamiseen.

Kiitos kaikille mukanaolleille ja juhlan tehneille. Tästä alkoi perinne ja ensi vuotta on tämän kokemuksen pohjalta mukavaa odotella!

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Teemu Annala, p. 0405337568, teemu.annala@sospro.fi