Lastenkodeissa tapahtuuYleinen

Sospron lastenkodeissa juhlittiin lasten oikeuksia

Viime viikolla 15.–21.11.2021 vietettiin kansainvälistä Lapsen oikeuksien viikkoa ja päivää. Teemaviikon tavoitteena on edistää YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta erityisesti lasten ja nuorten parissa. Tämän vuoden teemana oli lapsen oikeus hyvään kohteluun, ja viikkoa juhlittiin myös Sospron toimipisteissä monin eri tavoin.

Pidimme viikon aikana lastenoikeuksia ja hyvän kohtelun merkitystä erityisesti esillä lasten ja perheiden keskusteluissa ja kohtaamisissa. Mietimme muun muassa yhdessä, mitä hyvä kohtelu on ja miten tämän pitäisi näkyä arjessa. Lisäksi toteutimme lasten ja nuorten toiveita teemaviikkoon liittyen, ja juhlintaan kuuluikin niin kotaretkellä herkuttelua kuin trampoliinipuistossa temppuilua.

Lapsen oikeuksien viikko on meille Sosprossa erityisen tärkeä. Haluamme tehdä omassa työssämme parhaamme, jotta lapsen oikeudet toteutuisivat jokaisen lapsen kohdalla vuoden jokaisena päivänä. Hyvä kohtelu, yksilöllinen hoito- kasvatus- ja kuntoutustyö sekä ennakoitava ja yhdessä suunniteltu arki on jokaisen asiakkaamme oikeus.

Lisätietoja:
Laatujohtaja Helena Nyman-Jokinen: helena.nyman-jokinen@sospro.fi, p. 040 833 5369