YleinenYritysuutiset

Sospron varautuminen koronavirukseen

Koronaviruksen (covid-19) leviäminen aiheuttaa perustellusti huolta Suomessa ja maailmanlaajuisesti. Meillä Sosprossa on nyt tärkeimpänä mielessä toimenpiteet, joilla varmistamme lasten ja perheiden turvallisen arjen ja hyvän hoidon jatkumisen ja henkilöstön turvallisen työskentelyn ja jaksamisen toteutumisen.

Sosprossa on perustettu 9.3.2020 sisäinen valmiusryhmä, joka seuraa aktiivisesti tautitilanteen kehittymistä Suomessa ja sen myötä viranomaisten tekemiä suosituksia, ohjeistuksia ja sekä velvoittavia määräyksiä. Valmiusryhmään kuuluvat Sospron toimitusjohtaja, palvelujohtaja, laatujohtaja ja henkilöstöpäällikkö.

Sospron johtoryhmä arvioi säännöllisesti myös erilaisten skenaarioiden, esimerkiksi mahdollisten karanteenien vaikutusta lastenkotiemme arkeen ja muuhun toimintaan. Alueilla on erittäin tärkeä rooli miettiä toiminnanjohtajien johdolla ohjeistusten jalkautusta niihin olosuhteisiin, joissa kukin tiimi toimii.

Nyt jos koska, punnitaan Sosprossa yhteisen voiman merkitys. Solidaarisuus, ymmärrys ja toinen toistemme tukeminen, nousevat nyt suureen kunniaan. Tauti etenee eri alueille omaa vauhtiaan ja tilanteet muuttuvat hyvinkin nopeasti. Suomen talvisotahengestä elämään jäänyt lause, veljeä ei jätetä, on jälleen syytä ottaa vahvasti käyttöön. Kaikilta meiltä tarvitaan nyt joustoa, ymmärrystä ja yhteistyöhalua.

Onnistuaksemme pitämään arkemme turvallisena lapsille, työyhteisöt yhtenäisinä ja jaksavina sekä työntekijät terveinä hoitamaan vastuullista tehtäväänsä, olemme suurten haasteiden edessä, jossa onnistumiseen tarvitsemme myös vahvasti mukaan lasten vanhempia sekä sosiaalityöntekijöitä. Nyt kaikilta osapuolilta tarvitaan joustoa, ymmärrystä ja yhteistyöhalua silloinkin, jos eteemme tulee normaaleista toimintamalleistamme poikkeavia päätöksiä.

Tällä hetkellä nousee arvoon Sospron kehityspolulla tehdyt yritysratkaisut, joiden ansiosta kaikkien toimialueidemme toimintaedellytykset ovat yhdistymisten myötä, leveämmillä hartioilla helpommat hoitaa. Eri alueilta otetaan kaikki hyvät toimintakäytännöt ja vahvuustekijät nopeasti käyttöön. Myös työntekijöiden vahvaa osaamista jaetaan alueilla yhteiseksi hyväksi, huolehtien jokaisen lastenkodin turvallisen ja aikuisjohtoisen arjen tukemisesta. Nyt on tärkeää, ettei yhtäkään lastenkotiamme jätetä pulaan tai työntekijöitämme pelkoon tulevasta. Yhtään yksittäistä lasta ei myöskään saa jättää yksin pelkojensa kanssa tai tulevaisuuden epävarmuudesta nousevaan huoleen.

Halumme nostaa vahvasti esiin sen, että Sospro haluaa kaikissa tilanteissa pitää hyvää huolta niin lastenkodeissamme olevista lapsista kuin työntekijöistämme ja heidän jaksamisestaan. Teemme kaikkemme, että erityisen poikkeavasta tilanteesta huolimatta, niin lapset kuin työntekijämme voivat luottaa siihen, että Sospron yritysjohto, esimiehet ja koko työntekijäjoukko, tekevät parhaansa koronaviruksesta selviämiseksi.

Usko ja toivo hyvän toteutumiseen, on säilytettävä kaikissa tilanteissa. Myös yhteisöllisyys on nyt tärkeää!

Eletään todeksi niin Sosprossa kuin koko lastensuojelun toimialalla Sospron tuttu lause; yhdessä olemme vahvempia!