Lastenkodeissa tapahtuuYleinen

Ravanikodin erityislastenkodin toiminta käynnistyi Ulvilassa

Meillä alkaa olla valmista, lapset saa tulla!

Ravanikodissa Ulvilassa on viime aikoina riittänyt vilinää ja vilskettä. Toki lastenkodeissa vilinää on ihan normaalissa arjessakin, mutta meille tietynlaista lisävilinää on tuonut uudisrakennuksen rakentaminen pihapiiriin ja uuden toiminnan aloittamisen valmistelu. Olemassa olevien lastenkotien toimintaan nämä valmistelut eivät tosin juurikaan ole vaikuttaneet, mutta meillä johtoryhmässä kiirettä on riittänyt. Nyt onkin viimein aika hieman huokaista, kaikki alkaa olla valmista, toteavat Sospro Satakunnan toiminnanjohtaja Mari Salomaa ja Ravanikodin erityislastenkodin yksikönjohtaja Jari Autere.

Uusi erityislastenkoti avaa ovensa

Sospro Satakunnan sijais- ja avohuollonpalvelut laajenevat entisestään uuden erityislastenkodin kahden asuinyksikön myötä. Pihapiirissä on aiemmin toiminut peruslastenkodin kolme asuinyksikköä, Luutnantti, Kersantti ja Kapteeni. Näistä jo olemassa olevista asuinyksiköistä Kapteeni muutti uusiin tiloihin 5.2. ja sen toiminta vaihtuu neuropsykiatriseen osaamiseen erikoistuneeksi asuinyksiköksi kesän kynnyksellä. Täysin uutena asuinyksikkönä aloitti uusissa tiloissa toimintansa psykiatriseen osaamiseen erikoistunut Majuri, jonka ensimmäinen lapsi otettiin ilolla vastaan 6.2.

Arki voi alkaa

Viimeisten kuukausien aikana on pidetty suunnittelupalavereja, naputettu tietokoneen näppäimistöä sormet sauhuten, tehty erilaisia suunnitelmia ja täytetty lomakkeita. On koottu uusia huonekaluja ja ripustettu verhoja ja vaikka mitä muuta. Yhdessä työyhteisön kanssa on jaettu työryhmiä uudelleen ja rekrytoitu uusia rautaisia lastensuojelun ammattilaisia täydentämään joukkojamme. On tutustuttu ja kouluttauduttu yhdessä.

Nyt valmistelut on tehty ja elämä alkaa virrata uusiin tiloihin, lasten äänet kaikua käytävillä ja arjen askareet iloineen ja haasteineen pääsevät alkamaan. Nyt meillä alkaa se arjen vilinä ja vilske, se minkä vuoksi tätä työtä tehdään.