Nuorisokoti Ermi

Esittely

Nuorisokoti Ermi on aloittanut toimintansa vuonna 2007. Nykyään palvelumme kattavat sijaishuollon asumispalveluiden lisäksi myös perhekuntoutuspalveluita, kotiin tehtäviä perhepalveluita, perhearviointia, vahvasti tuetut asumispalvelut nuorille, ammatillista tukihenkilötoimintaa, valvotut tapaamiset ja psykoterapiapalvelut.

Koti sijaitsee Jokioisilla, Kanta-Hämeen sydämessä, Forssan kupeessa. Olemme omassa rauhassa, mutta vain kilometrin päässä Jokioisten palveluista ja harrastusmahdollisuuksista. Forssaan meiltä on kuusi kilometriä.

Toiminta-ajatus

Toiminta-ajatuksenamme on lasta ja perhettä kunnioittava lähestymistapa. Toimintatapamme on dialoginen ja voimavarakeskeinen. Työtämme teemme ammattilaisina – ihmiseltä ihmiselle. Yhteistyö perheiden kanssa on meille erityisen tärkeää. Lisäksi tavoitteenamme on löytää jokaiselle nuorelle mielekäs harrastus tukemaan arkea ja arjen haasteita. Forssan seudulla on hyvät ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet, urheilusta taiteisiin.

Tilat ja ympäristö

Asuintilamme ovat pienkerrostalossa, jossa on riittävästi neliöitä omaa rauhaa sekä yhteistä tekemistä varten. Jokaisella nuorella on luonnollisestikin oma huone. Yhteisiä tiloja ovat mm. harrastetila, jossa mahdollisuus esimerkiksi bänditoimintaan, kotiteatterihuone, autotallit (esim. mopon korjausta varten) ja tietenkin sauna. Tilamme ovat viihtyisiä, kodinomaisia ja turvallisia. Kodissamme on luvanmukaisesti 14 paikkaa lapselle/nuorelle ja viisi perhekuntoutuspaikkaa/tukiasuntoa.

Henkilökunta

Moniammatillinen henkilökuntamme on hakeutunut meille töihin useilta eri ammattialoilta: psykiatrian, sosiaalityön, liikunnan, nuorisotyön, terveydenhuollon ja kasvatuksen aloilta. Koko henkilökuntamme on myös käynyt “Dialoginen ja voimavarakeskeinen perhetyö lastensuojelussa” –koulutuksen, joka laajuudeltaan vastaa 30:tä opintopistettä.

Perhekuntoutus

Perhekuntoutus toteutetaan Ermin tiloissa yhdessä lastenkodin kanssa. Jokaiselle perheelle on oma asunto, jossa on oma sisäänkäynti, kylpyhuone ja keittiö. Huoneistojen koot vaihtelevat yksiöstä kolmioon. Osaan asunnoista on myös mahdollista halutessa kulkea suoraan lastenkodin osaston kautta, jolloin perhekuntoutus voi toteutua hyvin intensiivisesti.

Koulunkäynti

Teemme tiivistä yhteistyötä kunnan koulujen kanssa. Lähikoulut sijaitsevat Jokioisten keskustassa, hieman yli kilometrin päässä Ermistä. Alakouluna toimii Miinan koulu ja yläkoululaiset käyvät Paanan koulua. Ammatti-oppilaitos ja yhteislyseo sijaitsevat Forssassa sujuvien paikallisyhteyksien päässä. Lisäksi Forssassa on erityiskoulu, Tölön koulu.