Lastenkodeissa tapahtuu

Ystävänpäiväviikkoa vietetään Käpylässä yhdessä

Keskellä Porin ihastuttavaa puutalokorttelia sijaitsevassa Käpylän lastenkodissa vietetään jälleen jo perinteeksi muodostunutta Ystävänpäiväviikkoa. Tänä vuonna teemaviikolle osuu sekä Ystävänpäivä tänään 14.2.2023 että viikon huipentava Care Day -päivä 17.2.2023. Care Day on kansainvälinen sijaishuollon juhlapäivä, jonka tarkoituksena on juhlistaa sijaishuollossa asuvia tai asuneita lapsia ja nuoria sekä heistä välittäviä henkilöitä. Käpylässä tätä juhlapäivää ja ystävyyttä juhlistavalla teemaviikolla on jokaiselle päivälle suunniteltu jotakin yhdessäoloa tukevaa ohjelmaa ja mukavaa yhteistä tekemistä nuorille.

Maanantaina 13.2. askarreltiin ystävänpäiväkortteja ja käytiin läpi nuorten kokouksessa, mitä kaikkea viikko voisikaan pitää sisällään. Ohjaajat ja nuoret koristelivat asuinyksikköä teemaan sopivin koristein. Jokaisen nuoren huoneen oveen laitettiin sydän, johon muut nuoret ja ohjaajat voivat kirjoittaa positiivisia asioita huoneen asukkaasta. Käpylässä pidetään tärkeänä, että arjen pienimmissäkin tilanteissa nuorten itsetuntoa ja sosiaalisia taitoja vahvistetaan, jotta hyvän elämän edellytykset mahdollistuisivat. Joka aamu oveen on myös kiinnitetty jokin pieni herkku, kuten tikkari tai suklaapatukka.

Tiistaina 14.2., eli varsinaisena ystävänpäivänä, pelaillaan yhdessä lautapelejä asuinyksikössä. Hyvää ystävänpäivää kaikille!

Keskiviikkona 15.2. nuoret ja ohjaajat kisaavat leikkimielisesti keilaamisen merkeissä.

Torstaina 16.2. nuoret pääsevät todella käyttämään luovuuttaan ja leipomaan täytekakkuja. Jokainen saa tehdä kakustaan haluamansa näköisen ja makuisen.

Perjantaina 17.2. viikkomme tulee huipentumaan Care Day’n eli sijaishuollon juhlapäivään. Tänä päivänä nuoret osallistuvat valmistamillaan kakuilla Care Day’n kakkukilpailuun Instagramissa. Nuorilla alkaa tällöin myös ansaittu talviloma. Kotiin lähtevät voivat ottaa leipomansa kakun mukaan ja antaa näin perheenjäsentenkin nauttia kättensä työstä.

Lämpöisin terveisin Käpylän nuorten ja aikuisten puolesta,
ohjaaja Mirva ja yksikön johtaja Eija

Lisätietoja:
yksikön johtaja Eija Muuriaisniemi, eija.muuriaisniemi(at)sospro.fi, p. 050 502 9603