Lastenkodeissa tapahtuu

Aavan koulussa iloitaan päättötodistuksista ja kesälomasta

Meillä Sosprossa on useita lastensuojelun yksiköitä, joiden pihapiiristä löytyy sijaintikunnan sivistystoimen alainen koulu tai opetusyksikkö. Yksi näistä on erityisopetusta antava Aavan koulu, joka toimii Janakkalassa yksiköidemme Kaarna, Kanerva ja Aavankivi yhteydessä.  Koulussa on kolme pienluokkaa ja opetusta annetaan sekä ala- että yläkoulun vuosiluokilla. Lauantaina 4.6.2022 koulussa vietettiin erityisen iloista päivää. Koulun ovista kirmasi ulos nuoria, joilla on edessä odotettu kesäloma. Kesäsuunnitelmiakin on jo valmiiksi tehty. Varmaa on ainakin se, että nuorien kesään kuuluu uiminen ja kavereiden kanssa yhdessä oleminen. Kesää rytmittävät myös retket lähelle ja kauas, sekä hurvittelu huvipuistossa, jäätelöä unohtamatta.

Aavan koulun erityisopettaja Heini Peltonen kertoo, että kevätlukukausi 2022 Aavan koulussa on ollut moninainen haasteineen ja ennen kaikkea onnistumisten osalta. Kaikki ovat kasvaneet, käyneet koulua ja edenneet opinnoissaan, kukin omaa tahtiaan. Hyvänä esimerkkinä onnistuneista koulupolun viime metreistä Heini nostaa esiin oppilaansa Kaisan*, joka on urakoinut yhdeksännen luokan kevätlukukauden aikana niin, että saa päättötodistuksen ja pääsee jatkamaan toisen asteen opintoihin. ”Ihailtavaa on ollut seurata Kaisan motivaatiota ja kykyä sinnikkäästi tehdä koulutyötä ja ottaa vastuuta opinnoistaan. Samalla on ollut huomattavissa, kuinka hänen luottamus omiin kykyihinsä ja taitoihinsa on noussut. On ollut ilo olla opettajana ohjaamassa ja kannustamassa häntä ja kaikkia muitakin oppilaitamme eteenpäin elämässä. Tärkeintä opettajana onkin pyrkiä auttamaan oppilaita ihmisyyteen ja itseyteen kasvussa”, Heini kertoo. Kaisan kädessä on nyt peruskoulun päättötodistus ja lisäksi stipendi hienosti suoritetusta koulutyöstä.  Tätä upeaa suoritusta juhlitaan ehdottomasti kakkukahvien merkeissä.  Paljon Onnea Kaisa!

Toivotamme onnea kaikille muillekin koulunsa päättäville, onnistujille ja niille, joiden onnistumiset koulupolulla odottavat vielä tulevaisuudessa. Ne onnistumiset voivat olla pieniä askelia, ja jollekin pelkästään kouluun lähteminen päivittäin, voi olla iso onnistuminen ja itsensä voittamisen paikka. Jokainen siis ponnistaa omista lähtökohdistaan myös koulupolulle ja etenee omassa tahdissaan. Toivotamme jokaiselle lapselle ja nuorelle rentouttavaa ja mukavaa kesää! Ja koulun henkilökuntaa kiitämme lämpimästi kuluneesta lukuvuodesta ja yhteistyöstä.

*Kaisa: nimi muutettu

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Piia Sauranen,  piia.sauranen@sospro.fi, p. 040 058 3573