Lastenkodeissa tapahtuu

Myllylinna Espanjassa: Hola, buenos días!

Myllylinna aloitti kesäloman lähtemällä pitkään odotetulle lomareissulle Espanjan auringon alle. Lento Helsingistä lähti 6.6. illalla ja perillä oltiin yön aikana. Matkakohteeksi valikoitui pohdintojen jälkeen Alicanten maakunta, Torreviejan pohjoispuolella ollut pieni lomakylä, Guardamar. Siinä lokaatiossa Myllylinnan väki, 6 lasta ja 4 ohjaajaa, nauttivat kesäisistä lomapäivistä viikon verran.

Viikon aikana tutustuttiin paikallisiin ruokiin, kilometrien mittaiseen uimarantaan, allasosastoon, sekä lähiseudun muihin aktiviteetteihin. Painotetaan tässä kohtaa, että allasosastolla touhuaminen tuli hyvinkin tutuksi reissun aikana. Säät suosivat varmasti myös koto-Suomessa, mutta niin hellivät meitäkin. Lämpötila huiteli vajaassa 30 lämpöasteessa, joten pitkät housut jätettiin kotiin ja hyvä niin.

Alue, jossa viikko vierähti, oli rauhallinen ja ennen paikallisten lomia myös hyvin hiljainen iltaisin. Illat olivat vielä lämpimiä ja niitä vietettiin altaalla, sekä talolla korttia pelaten. Viikon aikana pääsin iloisena todistamaan, kuinka talon vanhemmat nuoret opettivat korttipelien saloja lapsille ja kaikki mahtuivat saman pöydän ääreen.

Aamut alkoivat tukevalla brunssilla, jonka jälkeen Myllylinnan väki jalkautui mielenkiintoisten tekemisten äärelle. Osa viihtyi hiekkarannalla pallopelien ja uimisen äärellä, toiset altaalla polskien ja osa lähti tutustumaan lähikyliin ja -kaupunkiin. Guardamarista otimme muutamat pyrähdykset Torreviejaan ja Alicanten keskustaan. Täällä shoppailtiin ja käytiin keilaamassa, sekä tietysti syötiin hyvin. Osa talon nuorista lähtivät viimeisenä päivänä vielä kalareissulle moottoriveneellä. Turun Kakskerran kalat, niin järvessä kuin meressä, kalpenivat näiden värikkäämpien merenelävien rinnalla.

Takaisin kohti Suomen Turkua lähdettiin Alicanten lentokentältä noin viikon lomailun päätteeksi yöllä. Aamulla Helsingissä oltiin puoli kahdeksan aikaan ja tästä lähdettiin ajamaan aamupalan jälkeen Myllylinnan suuntaan. Lämpimissä keleissä jatkettiin kesäloman viettoa Turun Kakskerrassa, kunhan ensin hieman levättiin.