Yritysuutiset

Aavarinteen rakennustyöt käynnissä Janakkalassa

Toukokuussa käynnistyi Janakkalassa rakennustyöt monipuolisten lastensuojelupalveluiden kehittämiseksi. Lastenkotien, itsenäistymisasuntojen ja koulun sijainti on erinomainen rauhallisella tontilla, jota ympäröi metsä ja nurmikenttä. Samaan aikaan sijainti on kuitenkin Turengin kuntakeskuksen keskustan välittömässä läheisyydessä, ja etäisyys esimerkiksi Turengin keskustan kauppoihin ja bussiasemalle on noin 500 metriä ja julkisiin palveluihin, kuten kirjasto ja liikuntamahdollisuudet, muutama sata metriä. Tontti on kaavoitettu ja rakennusten suunnittelu toteutettu lastenkodin tarpeiden ja toiminnan näkökulmasta, ja hyvässä yhteistyössä Janakkalan virkamiesten, luottamusmiesten ja naapuruston kanssa.

Perinteitä ja paikallisuutta kunnioittaen, olemme nimenneet palvelukeskuksen nimeksi Aavarinne. Toiminta tulee käsittämään kolme lastenkotia, joista yksi on pienryhmäkoti ja kaksi lastenkotia vahvemmalla tuella. Samalla tontilla on lisäksi neljä itsenäistymisasuntoa ja Janakkalan kunnan sivistystoimen alaisuudessa toimiva erityisopetusta tarjova koulu.

Lastenkoteihin sijoitettavat lapset tarvitsevat nykypäivänä vahvaa, moniammatillisen tiimin tukea hoito- ja kasvatustyössä. Hyvin usein vahva tuki tarkoittaa myös räätälöityä, kunkin lapsen kasvu- ja kehitysvaiheeseen räätälöityä koulunkäyntisuunnitelmaa. Tavoitteena on, että kaikki koulun oppilaat saavat peruskoulun suoritetuksi ja päättötodistuksen, jolla on mahdollista hakeutua jatko-opintoihin. CTM-konsernin palveluissa koulunkäynnin tuki on yksi tärkeä osa sijaishuollon palvelua ja tällä hetkellä meillä on lastenkotien yhteydessä toimivat koulut Mynämäellä, Ulvilassa, Tampereella ja Kangasalla.

3D-malli rakentuvasta Aavarinteestä

Aavarinteen rakennustyöt ovat nyt käynnissä. Toivotaan lämmintä kesää myös rakentamisen näkökulmasta, jotta valutkin kuivuvat normaalisti ja rakentaminen etenee suunnitelmien mukaan. Rakennustyöt valmistuvat helmikuussa 2019 ja toiminta käynnistetään välittömästi sen jälkeen. Rekrytoinnit käynnistyvät tulevana syksynä ja yhteistyössä Janakkalan kunnan kanssa, joka syksyn ”pestuumarkkinoilla” tulee kertomaan kunnasta asuinympäristönä esimerkiksi asumisen, päiväkoti- ja koulupalveluiden, sekä harrastusmahdollisuuksien osalta.

The post Aavarinteen rakennustyöt käynnissä Janakkalassa appeared first on CTM Oy Sosiaali- ja terveyspalvelut.