Lastenkodeissa tapahtuu

Joulun odotusta Myllylinnassa

Lumiukko Myllynlinnassa

Joulukuu on jo puolessavälissä ja ajattelin kertoa hieman Myllylinnan jouluperinteistä ja kuulumisista. Myllylinnassa on tähän vuoteen asti vietetty glögijuhla, jonne on kutsuttu lapset, lähipiirit ja ohjaajat, mutta tänä vuonna, Suomi 100 –hengessä, järjestettiinkin perinteestä poiketen itsenäisyysjuhlat Myllylinnan ja Merilinnan lapsille ja heidän läheisilleen. Paikalle saapui noin 40 vierasta: lapsia, vanhempia, isovanhempia, opettajia, sosiaalityöntekijöitä, sekä yksiköiden ohjaajat. Pukuloisto, runot, valokuvat ja alkumaljat loivat oikein arvokkaan tilaisuuden, joka huipentui yhteiseen Maamme-lauluun.

 

Muuten joulukuu Myllylinnassa on täynnä odotusta: Koulujen loppua, välitodistuksia, lumen tuloa ja itse joulua odottavat lapset ja ohjaajat tekevät yhdessä Myllylinnaan joulua askarrellen ja leipoen. Näin työntekijän näkökulmasta joulun voi aistia jo astuessaan yksikköön ulko-ovesta: Koristeet ja kyntteliköt luovat rauhallisen tunnelman eteisestä lähtien ja hyvällä tuurilla yövuoroon saapuessa vastaleivottujen pipareiden tuoksu saa väkisinkin hymyilemään. Tänään Myllylinnaan tulevaa tervehtii takapihalle noussut lumiukko.

Tällä viikolla Myllylinnassa vietetään perinteikästä jouluruokailua. Lapsilta on kyselty marraskuusta lähtien toiveita joulupöytään ja näin hyvän ruoan ystävää miellyttää perinteiset jouluherkut ja laajat ruokavaihtoehdot, joista varmasti löytyy jokaiselle herkuteltavaa. Joulukuusi kannetaan tänään sisälle ja se saa ennen jouluruokailua tuttuja koristeita ylleen lasten toimesta. Luntakin saatiin tänne Turun saaristoon juuri sopivasti ennen jouluateriaa, joten kenties joulupukkikin pääsee jälleen vierailemaan.

Juuso R., Pienryhmäkoti Myllylinna

The post Joulun odotusta Myllylinnassa appeared first on CTM Oy Sosiaali- ja terveyspalvelut.