Uratarinat


Elinan tarina:

Elina Martindale

”Sosionomi-opintojen aikana kiinnostuin työskentelystä lastensuojelun sijaishuollossa. Alalle minua innosti erityisesti haasteellinen työ lasten ja nuorten parissa sekä tiiviisti yhteistyössä toimivat ja rennot työryhmät. Olen työskennellyt Suomen lisäksi neljässä eri maassa ja kaikissa kulttuureissa olen huomannut tärkeimmäksi työkaluksi ympärillä olevan työryhmän.

Nykyisessä tehtävässäni toiminnanjohtajana näen tärkeäksi tehtäväkseni edesauttaa ja kehittää edelleen työryhmien laadukasta työskentelyä. Tiedän itse, miten tärkeää on saada tehdä työtä hyväksyvässä ja kannustavassa työyhteisössä. Työryhmästä tulee parhaassa tapauksessa työntekijälle kuin toinen perhe. Töihin pitäisi aina olla mukava tulla ja työn tekeminen on palkitsevinta silloin, kun saavutuksista saa nauttia yhdessä työkavereiden kanssa.

Sosprolla työskentelyni aikana minulla on ollut kunnia saada tehdä töitä monessa eri työryhmässä ja yksikössä. Ennen toiminnanjohtajana toimimista olen työskennellyt myös ohjaajana, vastaavana ohjaajana sekä yksikön johtajana. Työskentely eri työryhmissä ja työtehtävissä on antanut minulle mahdollisuuden nähdä lasten kanssa tehtävää työtä monesta eri näkökulmasta ja antanut ymmärrystä jokaisen työntekijän erilaisista vastuista ja velvollisuuksista.

Suurimman ilon työhöni tuovat tietenkin meillä asuvat lapset. Kaikki parhaimmat muistoni lastenkodissa työskentelystä liittyvät yhteisiin hetkiin, joita olen lasten kanssa saanut viettää. Olen äärettömän ylpeä meillä asuvista lapsista ja heidän kanssaan työtä tekevistä ohjaajista. Joka kevät itken koulun kevätjuhlassa ja riemuitsen mahtavista peruskoulun päättötodistuksista sekä innostavista tulevaisuuden suunnitelmista. Sydämen asiani on varmistaa, että meillä asuessaan jokainen lapsi tuntee tulleensa kuulluksi ja ymmärtää olevansa oman elämänsä sankari!”

Elina Martindale, toiminnanjohtaja