Ulvila


Ulvilassa sijaitsee Ravanikodin toimintayksikkö, jossa meillä on sekä perustason  että erityistason asuinyksiköissä työskenteleviä tiimejä. Ulvilan lastenkotien toiminnasta vastaa toiminnanjohtaja Juha Åman, juha.aman(at)sospro.fi, 050 502 9619

Ravanikodin peruslastenkodit

Kersantissa ja Luutnantissa työskentelee kahdeksan työntekijän työryhmä. Moniammatillisen henkilökunnan osaaminen perustuu vankkaan lastensuojelutyön osaamiseen ja säännölliseen kouluttautumiseen. Heillä on tietoa ja taitoa tunnistaa lapsen oireileva käytös ja tarpeet sekä tukea lapsen kuntoutusta lapsen yksilöllisen tilanteen mukaisesti.

Kersantin tiimi kuvailee itseään näin:

Kersantin työryhmä on ollut koossa vasta vähän aikaa. Silti ”Kessun” toimintakulttuuri on pysynyt samanlaisena: aikuisjohtoisuudella lapset huomioiden yksilöinä pilke silmäkulmassa. Hurtti huumori auttaa jaksamaan haasteellisissakin tilanteissa.

Heikki on suruton veikko, joka on jo vuosia hoitanut hoito- ja kasvatustyötä kokonaisvaltaisesti lapsen tarpeet huomioiden ja aina pilke silmäkulmassa.

Julia on Kessun saikkuhoitaja. Juliaa voisi kuvata sisarhentovalkoiseksi, mutta tarvittaessa jämäkkyyttä löytyy Julialtakin.

Mika omaa vankan ammattitaidon jo monen vuoden takaa. Turvallinen jässikkä on monissa liemissä keitetty.

Työryhmän työiältään nuorin Venla on nuoresta iästään huolimatta hyvin ammattitaitoinen tekijä. Hän heittäytyy täysillä omaohjattavansa asiantuntijaksi.

Janita on tällä hetkellä äippälomalla. Janitan työote on ihailtavan järjestelmällinen. Hänet, kun omaohjaajakseen saa, saa todellisen työmyyrän.

Yönvalvojana Kessussa häärii Henrikki, tuttavallisemmin Hene. Hän, kun yksikössä vaeltaa, lapset saavat nukkua rauhassa. Rauhallinen ja leppoisa kaveri.

Tinkimättömällä ammattitaidolla kasvatetaan ja kuntoutetaan Kessussa lapsia ja heidän perheitään.

Luutnantin tiimi kuvailee itseään näin:

Anna-Sofia kuin Pikku Myy – on eläväinen ja pippurinen sekä tarvittaessa löytyy myös sopivasti ärhäkkyyttä.

Antti-Poliisimestari – tilanne kuin tilanne niin Antti hoitaa. Jämäkkä ja mitään pelkäämätön oikeuden puolustaja, josta löytyy myös pehmoinen puoli.

Jolle kuin Muumipeikko – on hyväntuulinen ja tarttuu reippaasti toimeen. Rennon varmalla otteella ja jämäkästi hommat hoituvat.

Juha kuin Nuuskamuikkuinen – pohtii mielellään asioita, on lempeä ja rauhallinen. Juha kantaa, Nuuskamuikkuisen tapaan, reppua, jossa on paljon tavaraa. Nuuskamuikkusen mottohan on, että “liika tavara tekee elämästä liian monimutkaista”

Maarit kuin Vilijonkka – täsmällinen ja järjestystä arvostava. Iloisuus on hänen toinen nimensä. Huolehtii yksikön lapsista kuin omistaan. Tekee työtä perheenäidin sydämellä.

Sari kuin Muumimamma – huolehtii siitä että Luutnantissa on aina turvallinen ja välittävä ilmapiiri. Pitää huolen, että käytännön asiat sujuvat ja löytää ratkaisut vaikeisiin pulmiin. Aina valmis auttamaan ja kuuntelemaan. Kantaa aina mukanaan käsilaukkua.

Esa kuin Muumipappa – öiden turvaaja ja tarinoiden kertoja. Vankan kokemuksen omaava rauhallinen, mutta kunnioitusta herättävä. Tilaisuuden tullen kertoilee nuoruutensa jännittäviä seikkailuja.

Luutnantissa tehdään työtä jämäkällä otteella ja suurella sydämellä. Meillä arvostetaan jokaisen erilaisuutta ja meillä on lapsen hyvä kasvaa turvallisessa sekä välittävässä ilmapiirissä. Luutnantissa valitsee vahva me-henki. Arjen haastavimmistakin tilanteista selvitään usein huumorinkukan avulla.

“Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.”

Ravanikodin erityistason lastenkodit

Kapteenin asuinyksikkö on profiloitunut lasten neuropsykiatrisiin ja lievän kehitysvamman aiheuttamiin haasteisiin. Majurin asuinyksikkö on profiloitunut lasten psykiatrisiin haasteisiin ja käytöshäiriöihin.

Molemmissa asuinyksiköissä työskentelee kymmenen työntekijän työryhmä. Moniammatillisen henkilökunnan psykiatrinen tai neuropsykiatrinen erityisosaaminen perustuu vankkaan lastensuojelutyön osaamiseen ja säännölliseen kouluttautumiseen. Henkilökunnalla on tietoa ja taitoa tunnistaa lapsen psyykkiset ja neuropsykiatriset oireet ja tukea lapsen kuntoutusta lapsen yksilöllisen tarpeen mukaisesti. Henkilökunnalla on myös halua ja taitoa tehdä tiivistä yhteistyötä muiden lasta hoitavien tahojen kanssa.

Kapteenin tiimi kuvailee itseään näin:

Kapteenin neuropsykiatriseen osaamiseen erikoistunut työryhmä on aloittanut yhteisen taipaleensa vasta kesäkuun alusta, mutta jo ennestään toisilleen tuttuina työntekijöinä yhteen hiileen puhaltaminen on kaikille tuttua. Kapteenissa on selkeä päiväjärjestys ja lämmin, välittävä ilmapiiri, työtä tehdään täydellä sydämellä. Kapteenin työntekijöiltä ei hymy hyydy hankalissakaan tilanteissa.

”Hei, kaikki sossutädit ympäri Suomen maan,
mulla on tarina, tulkaa kuuntelemaan.
Tämä tarina on legenda Kapteenista,
joku voisi luulla, ettei ole paljon kertomista,
mutta kuten kohta kuulette, sitä riittää,
kun Kapteeni Suomessa mainetta niittää!

Kapteeni on lastenkodeista parhain,
heräämme joka aamu seitsemältä varhain.
Kiinnitämme päiväohjelmat seinille,
tarjoamme rajoja ja rakkautta lapsille!

Olit hippi, hoppari, rokkipoika, hiippari, tietokonefriikki tai varas
Tiedä aina, että Kapteeni on Suomen lastenkodeista paras!”

Majurin tiimi kuvailee itseään näin:

Psyykkisesti oireilevien lasten hoitoon erikoistunut Majurin työryhmä pursuaa ammattitaitoa, intoa ja energisyyttä. Niin lapset kuin aikuisetkin saavat olla omia itsejään, jokainen kohdataan juuri sellaisena kuin on. Majurissa on aina mukava ilmapiiri, sillä työtä lasten kanssa tehdään välittävällä ja kannustavalla työotteella, huumorinpilke silmäkulmassa. Tämä joukko sosiaalialan supersankareita ei hätkähdä isompienkaan haasteiden edessä.

”Hei, me ollaan Majuri, meillä menee aina lujaa,
välillä me muistutamme hiukan ikiliikkujaa.
Meil on supervoimat ja kiintymyssuhteet,
yhdessä me voitamme hankalatkin haasteet.
Ja kun me tavataan, me elvistellään,
tän parempaa jengiä ei oo ehkä kellään!

Jos sä osaat nauraa ni tuu meidän megeen,
mut jos sä oot tosikko, lähe menee!”