Kangasala


Kangasalalla meillä on toimintayksikkö nimeltä Kotaharju ja siellä tiimit Petäjä, Kataja ja Leppä. Lisäksi meillä on Pirkanmaalla avopalveluiden, Tampereen Takahuhdin sekä Nokian Kankaantaan ja Pitkäniemen toimintayksiköiden tiimit.

Kotaharjussa tiimimme tarjoaa sijaishuollon erityistasoista palvelua nuorisoikäisille lapsille (12-17-vuotiaat). Kasvatustyö on luonteeltaan valmentavaa, voimaannuttavaa ja osallistavaa. Lapsen läheiset nähdään tärkeinä ja tasavertaisina kasvatuskumppaneina. Panostamme erityisesti perhetyöhön. Työntekijämme rakentavat aktiivista vuorovaikutusta lapsen ja perheen kanssa.

Henkilökuntamme koostuu sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista. Työryhmistä löytyy mielenterveys-, päihde- ja neuropsykiatrista täydennyskoulutusta ja työkokemuksen kautta hankittua osaamista. Kangasalan asuinyksikkömme ovat profiloitunut käytöshäiriöiden ja nuorisopsykiatristen haasteiden kohtaamiseen.

Kangasalalla Petäjän tiimi kuvailee itseään näin:

Työryhmässämme on yhdeksän huippua alan ammattilaista. Työryhmänä olemme kehitysmyönteinen ja avoin. Työpäiviimme kuuluu paljon huumoria. Työssä jaksamistamme tukee yhtenäinen linja ja luottamus työkaveria kohtaan. Osaamme heittäytyä arjen haasteisiin täysillä unohtamatta yhteistä rentoilua. Petäjässä on seitsemän 12-17-vuotiasta nuorta, joiden kanssa jaamme arkea. Lisäksi tykkäämme retkeillä halki Suomen, Ruotsin Lappia unohtamatta. Petäjän ympäristö tarjoaa puitteet aktiiviseen harrastamiseen.  

Haluamme tarjota nuorille turvallisen kasvuympäristön, jossa arki on ennakoitua. Työn pohjana toimii luottamuksellinen omaohjaajasuhde nuoreen ja perheeseen. Pidämme yhteistyötä osaston ja perheen välillä avainasemassa tavoitteiden saavuttamiseksi.