Janakkala


Janakkalassa Naavamäen toimintayksikkö tarjoaa laadukkaita lastensuojelun sijaishuollon palveluita Turengin keskustassa, lähellä luontoa hyvien kulkuyhteyksien päässä isommista kaupungeista. Naavamäki on aloittanut toimintansa 1.3.2019, jolloin ovensa lapsille avasi lastenkoti Aavankivi ja erityislastenkoti Kanerva. Kokonaisuus täydentyi 1.4.2019 erityislastenkoti Kaarnan avattua ovensa. Naavamäen toiminnanjohtaja on Piia Sauranen, piia.sauranen@sospro.fi, 0400 583 573).

Keväällä 2020 avattiin Turenkiin erityistason lastenkoti Pähkylä. Pähkylä sijaitsee Kiipulan ammattiopiston välittömässä läheisyydessä rauhoittavassa maaseutumaisemassa. Luonto ja eläimet ovatkin tärkeä osa Pähkylän arkipäivää. Pähkylän toiminnanjohtaja on Elina Martindale, elina.martindale@sospro.fi, 0504638573.

Turengin lastenkotien henkilöstö koostuu neljästä moniammatillisesta tiimistä, joiden arjen työtä johtaa yksikön johtajat. Aavankivessä työskentelee kuusi ohjaajaa ja yksikön johtaja, erityislastenkodeissa henkilöstö koostuu yksikön johtajasta, seitsemästä ohjaajasta ja vastuusairaanhoitajasta. Moniammatillisuus näkyy henkilöstössä niin erilaisten sosiaali- ja terveysalan tutkintojen kuin työkokemusten ja muun erityisosaamisen valossa. Jokainen tekee työtä omilla vahvuuksillaan ja jokaisen erilaisuus on rikkautta Sosprossa.

Lisäksi Janakkalan Kiipulaan on muuttanut väliaikaisesti Mansikkapuisto elokuussa 2021, mutta uusien toimitilojen valmistuttua palaamme takaisin Hämeenlinnaan syksyllä 2022. Mansikkapuisto on 7-paikkainen kuntouttavan yhteisökasvatuksen viitekehykseen pohjaava perustason yksikkö. Mansikkapuiston yhteisön muodostavat sijoitetut nuoret sekä heidän kasvuaan ohjaavat ja tukevat ammattitaitoiset aikuiset. Mansikkapuiston henkilöstö koostuu kuudesta ohjaajasta ja yksikön johtajasta. Mansikkapuiston toiminnanjohtaja on Piia Sauranen, piia.sauranen@sospro.fi, 0400 583 573).